Εκπαίδευση

Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2013 και έλαβα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές (Msc) στο τμήμα Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με ειδίκευση στην Ειδική Εκπαίδευση.

Στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τις σπουδές μου, εκπαιδεύτηκα για 4 έτη στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και απέκτησα το δίπλωμα της Επάρκειας από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος. Επίσης, πιστοποιήθηκα στη γνώση γραφής και ανάγνωσης συστήματος τυφλών Braille.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια εκπαίδευσης στη μουσικοθεραπεία, τη μουσικοκινητική αγωγή και το θεατρικό παιχνίδι και έλαβα πιστοποιήσεις στην παιδοψυχολογία, τη σχολική ψυχολογία, την ανάλυση παιδικού ιχνογραφήματος (ζωγραφιάς), στη διαγνωστική αξιολόγηση και τις μεθόδους παρέμβασης στις αναπτυξιακές διαταραχές, στις όψεις του προσφυγικού φαινομένου και στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Επί του παρόντος, εκπαιδεύομαι στην 4ετή εξειδίκευση της Συστημικής Ψυχοθεραπείας, στο Κέντρο συστημικής μελέτης και θεραπείας Θεσσαλονίκης (ΚεΣΜεΘ).

Εθελοντική
προσφορά

Έχω απασχοληθεί εθελοντικά για δύο έτη στο παιδογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Σύλλογο “Λάμψη”, καθώς και για έξι μήνες στο Κέντρο Ημέρας για την προώθηση της ψυχικής υγείας “ΚΗΠΟΣ”, στον Βόλο. Επιπροσθέτως, ήμουν μέλος της ομάδας προσβασιμότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιεί πλήθος δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το ζήτημα της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Επαγγελματική
εμπειρία

Έχω εργαστεί σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, του Δήμου Βόλου, πραγματοποιώντας ομιλίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς, συμβουλευτική γονέων και μαθητών, καθώς και πλήθος βιωματικών δραστηριοτήτων συναισθηματικής αγωγής στις τάξεις.

Επιπλέον, έχω εργαστεί, ως συνεργάτης ψυχολόγος, σε ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής, παρέχοντας εξειδικευμένα προγράμματα παρέμβασης στις αναπτυξιακές διαταραχές, στις μαθησιακές δυσκολίες και στις ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, καθώς και συμβουλευτική γονέων παιδιών με αναπηρία.

Ακόμη, έχω εργαστεί στο τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ευπαθείς, κοινωνικά, ομάδες, καθώς και στη δομή φιλοξενίας προσφύγων “Μόζας”, πραγματοποιώντας ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης με πρόσφυγες και συμβουλευτική γονέων.

Επίσης, συμμετείχα στην πιλοτική εφαρμογή του cubes coding στο Γηροκομείο Βόλου, ενός καινοτόμου παιχνιδιού προγραμματισμού, που βασίστηκε στη διδακτορική διατριβή του Δρ. Θεοδόση Σαπουνίδη, μέλος ΕΤΕΠ του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, συντάσσοντας την έκθεση των αποτελεσμάτων της εφαρμογής του παιχνιδιού στην τρίτη ηλικία.

Πλέον, διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στο κέντρο του Βόλου, παρέχοντας ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων, παιδιών και εφήβων, θεραπεία ζεύγους, συμβουλευτική γονέων και οικογένειας, online συνεδρίες (μέσω skype), καθώς και εξειδικευμένα προγράμματα παρέμβασης στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός κ.ά).

Κλείστε
το ραντεβού σας

* Για την οριστικοποίηση του ραντεβού σας, θα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.