Οικογενειακή
θεραπεία

Η οικογένεια αποτελεί ένα ζωντανό σύστημα ανθρώπινων σχέσεων που εξελίσσεται διαρκώς. Τα μέλη της βρίσκονται σε συνεχή αλληπεπίδραση, δρουν ως μια ομάδα στην οποία μια συμπεριφορά ενός μέλους επηρεάζει και επηρεάζεται από ολόκληρη την οικογένεια. Κάθε οικογένεια έχει τη δική της δομή και τον δικό της προσωπικό χάρτη που περιλαμβάνει τους κώδικες επικοινωνίας, τα αξιακά της συστήματα, τις πεποιθήσεις, τους δικούς της “μύθους”. Επίσης, περιλαμβάνει στοιχεία από τις προηγούμενες γενιές, με βάση τον γενεογραμματικό χάρτη του κάθε γονέα.

Ο κύκλος ζωής της κάθε οικογένειας περνάει από διάφορες φάσεις, κατά τις οποίες τα μέλη της καλούνται να αλλάξουν και να επαναπροσαρμοστούν. Τέτοια παραδείγματα μπορεί να είναι ο ερχομός ενός παιδιού ή η όταν τα παιδιά ενηλικιώνονται και φεύγουν από το σπίτι (και πολλά ακόμη). Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητα των ατόμων, τους ρόλους που αναλαμβάνουν στο οικογενειακό πλαίσιο και τις μεταξύ τους σχέσεις.

Ο συστημικός, οικογενειακός θεραπευτής παρατηρεί τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις των μελών της οικογένειας και συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία, με στόχο την ενίσχυση της μεταξύ τους επικοινωνίας και συνεργασίας, για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν ένα ή παραπάνω μέλη της. Σε ένα ασφαλές πλαίσιο, υποστηρίζει τα μέλη της οικογένειας να εκφράσουν σκέψεις και προβληματισμούς, να κατανοήσουν τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τις ανάγκες των άλλων μελών και να αναγνωρίσουν τις δυναμικές της δικής τους οικογένειας, ως ομάδας.

Οι οικογένειες μπορεί να έρθουν στη θεραπεία με αιτήματα που σχετίζονται με δυσκολίες στην επικοινωνία τους, ζητήματα συμπεριφοράς των παιδιών, εντάσεις και καυγάδες, διαζύγιο γονέων, πένθος, διατροφικές διαταραχές, εξαρτήσεις, κατάθλιψη κ.ά.

Η οικογενειακή συνεδρία διαρκεί 90 λεπτά. Στη συνεδρία μπορούν να παρευρίσκονται όσα μέλη της οικογένειας επιθυμούν.

Οι συνεδρίες διαρκούν 60 λεπτά, ωστόσο η συχνότητά τους είναι μια καθαρά εξατομικευμένη υπόθεση και ορίζονται μετά από συνεννόηση του θεραπευόμενου και του θεραπευτή, με βάση το αίτημα και τις ανάγκες του πρώτου.

Κλείστε
το ραντεβού σας

* Για την οριστικοποίηση του ραντεβού σας, θα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.

Κλείστε
το ραντεβού σας

* Για την οριστικοποίηση του ραντεβού σας, θα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.