Ατομική
ψυχοθεραπεία
ενηλίκων

Η ψυχοθεραπεία είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης, αναστοχασμού και επαναπροσδιορισμού του εαυτού, των συμπεριφορών, των επιλογών και των σχέσεων με τους σημαντικούς μας άλλους.

Άγχος, κρίσεις πανικού, δυσκολίες στις σχέσεις, συναισθηματικές δυσκολίες, κατάθλιψη, θέματα αυτοπεποίθησης, διατροφικές διαταραχές, ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι μερικά από τα θέματα που μπορεί να απασχολούν κάποιον που θα αναζητήσει ατομική ψυχοθεραπεία. Ωστόσο, πολλοί είναι και εκείνοι που επιλέγουν την ψυχοθεραπεία για προσωπική ανάπτυξη, αυτογνωσία και βελτίωση των διαπροσωπικών τους σχέσεων, χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο σύμπτωμα.

Πριν την πρώτη συνεδρία είναι πιθανό να υπάρχουν ανησυχία, αμφιβολίες και προβληματισμοί για τη φύση της θεραπείας, τα αποτελέσματά της και πολλά ακόμη. Είναι συναισθήματα απολύτως λογικά, καθώς πρόκειται για μια νέα συνθήκη, κατά την οποία καλούμαστε να εμπιστευτούμε κάποιον που δεν γνωρίζουμε, ως εκείνη τη στιγμή και να μιλήσουμε για σημαντικά και, ίσως, δύσκολα για εμάς θέματα Οι πρώτες συνεδρίες είναι διερευνητικές και δίνουν χώρο στον θεραπευόμενο να εκφράσει ανοιχτά όλους αυτούς τους προβληματισμούς και τις αμφιβολίες και,
φυσικά, να συζητήσει τους λόγους που τον οδήγησαν να κλείσει το ραντεβού με τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή.

Η θεραπευτική σχέση είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι της διαδικασίας. Όπως κάθε ανθρώπινη σχέση, θέλει τον χρόνο της για να δομηθεί και να ανθίσει. Ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του χρόνους σύνδεσης με το θεραπευτικό πλαίσιο κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Η θεραπευτική σχέση βασίζεται σε ένα κλίμα απόλυτης εχεμύθειας, αποδοχής, ενσυναίσθησης και σεβασμού.

Κατά τη συνεδρία, ο θεραπευόμενος συζητά οτιδήποτε τον απασχολεί, ξεδιπλώνει τις σκέψεις του, εκφράζει τα συναισθήματά του, περιγράφει τα βιώματά του, σκέφτεται πιθανές λύσεις στα προβλήματα που αναφέρει και πολλά ακόμη. Μέσα από την ενεργή ακρόαση και τη συζήτηση, ο ψυχοθεραπευτής είναι συνοδοιπόρος και βοηθός στο θεραπευτικό ταξίδι, κρατάει τον φακό και φωτίζει μονοπάτια που ο θεραπευόμενος επιλέγει. Σταδιακά, ο θεραπευόμενος κατανοεί και ανακουφίζει τα συμπτώματα που τον δυσκολεύουν, αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεται για αυτά, αποδέχεται και εμπιστεύεται τον εαυτό του, ακούει τις ανάγκες του, εντοπίζει τα δυσλειτουργικά κομμάτια στις σκέψεις, στα συναισθήματα, στις συμπεριφορές και στις σχέσεις του και τα αντιμετωπίζει με μια διαφορετική ματιά.

Οι συνεδρίες διαρκούν 60 λεπτά, ωστόσο η συχνότητά τους είναι μια καθαρά εξατομικευμένη υπόθεση και ορίζονται μετά από συνεννόηση του θεραπευόμενου και του θεραπευτή, με βάση το αίτημα και τις ανάγκες του πρώτου.

Κλείστε
το ραντεβού σας

* Για την οριστικοποίηση του ραντεβού σας, θα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.

Κλείστε
το ραντεβού σας

* Για την οριστικοποίηση του ραντεβού σας, θα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.